Mat er den største utgiftsposten - Sparetips: «Lag en god matplan»

Silje Sandmæl, forbrukerøkonom hos DNB, mener at mat er den største utgiftsposten for mange familier. Samtidig er dette posten man også kan spare svært mye penger på. Hun råder deg å lage en matplan. Det vil si at man planlegger hva man skal ha til middag hver dag. Dette vil du spare penger på, og ikke minst tid.

Hun sier videre at det gjelder å bli bevisst og planlegge matinnkjøpene. Den største fellen er å gå inn i butikken sulten. Da kommer du ut med mye mer enn det du i utgangspunktet hadde tenkt til å kjøpe.

Ofte spiser man mye av det samme fordi kreativiteten ikke er så stor når man er ute og handler. Man grubler sjelden på en ny matrett i butikken, da vil man handle fort og komme hjem.

Vet du hvor mye du bruker på mat i måneden? Få vet det, men det er mye penger å spare på å handle smart. Det er lite vi kan gjøre med matvareprisene.  Men vi kan få ned matbudsjettet vårt ved å planlegge bedre. Du vil spare penger, tid og miljø på å storhandle en gang i uken.

Grunnen til at vi har minst oversikt over matposten er nok fordi mat er noe vi må ha. Jeg tror nok mange kan kjenne seg igjen i det å handle ofte, gjerne uten mål og mening. Rumler magen havner det mye du kanskje ikke trenger, eller allerede har i handlekurven, sier Sandmæl.

Planlegging er nøkkelen!!!
Gjør som tusenvis av barnefamilier ta i bruk vår Ukeplan. Med god oversikt over ukens middager blir hverdagen enklere.

Få oversikt

Med denne smarte ukeplanen holder du orden på lekser, treningstider, bursdager, henting, bringing m.m.

Frakt og levering:

Kun kr 39 eller kr 79!

Vi pakker og sender samme dag eller neste virkedag.

 

NB! Fyll inn ditt mobilnr. Du vil få sms når pakken er fremme.

Kundeservice:

Vi garanterer:

Tlf: 95 42 52 62

Mail: info@sjarmtroll.no

Man-Fre: 08-16

* Sikker betaling

 

* 14 dagers angrefrist

 

* Rask og trygg levering