Gode leggerutiner styrker barn psykisk

Søvn er svært viktig for at barna skal kunne bruke evnene sine best mulig. I tillegg er søvn viktig for humør, trivsel, oppførsel og barnas fysiske helse. Det er lurt å gjennomføre et fast leggerituale hver dag med positive, rolige, gjentagende tiltak, den siste timen før leggetid. 

Tidspunkt for leggetid tilpasses barnets alder og behov. En eldre norsk regel sa at åtte år gamle barn burde legge seg klokka åtte, eldre barn et kvarter senere for hvert år, og ingen barn burde være oppe etter klokka halv ti.

 

Nyere forskning støtter regelen. For yngre barn kan en rutine starte ved barne-tv klokka 18, og at barnet deretter får kveldsstellet, tar på pysj, spiser kveldsmat, pusser tennene og så blir lest for.

Fra flere andre studier er det kjent at klare leggerutiner, og dermed fast leggetid, forebygger flere problemer rundt barns søvn. Ett eksempel er en studie fra University of Philadelphia (2009) , som viser at gode leggerutiner både gjør at barn sovner raskere, og at de får lengre søvntid i ett strekk.

"Barn uten faste rammer for leggetiden, har oftere problemer med følelser og hyperaktivitet. Men gode rutiner kan snu en dårlig trend.» Dette skriver journalist, Graven på Forskning.no 

For å hjelpe barn og foreldre med å skape gode vaner fra en tidlig alder, har vi designet og utviklet  motivasjonskalenderen Stjernedryss.

 

​Du får med 18 magnetiske brikker med forslag til aktiviteter og oppgaver som barnet kan øve på. Ved andre ønsker eller behov, kan du skrive egne aktiviteter/oppgaver direkte på motivasjonskalenderen med whiteboard tusj.

Les mer om Stjernedryss

Design uten navn - 2020-06-25T115612.791

Frakt og levering:

Kun kr 39 eller kr 79!

Vi pakker og sender samme dag eller neste virkedag.

 

NB! Fyll inn ditt mobilnr. Du vil få sms når pakken er fremme.

Kundeservice:

Vi garanterer:

Tlf: 95 42 52 62

Mail: info@sjarmtroll.no

Man-Fre: 08-16

* Sikker betaling

 

* 14 dagers angrefrist

 

* Rask og trygg levering