Belønning - hjelper det?

Belønning - hjelper det?

Det florerer mange meninger om ordet belønning i sammenheng med barneoppdragelse. Noen mener det skaper bortskjemte barn og at det rett og slett er skadelig. Mens andre foreldre med glede bruker belønnningssystemer for å motivere

barna til å gjøre oppgaver og ikke minst lære nye ferdigheter.

Terje Ogden, professor og forkskningsleder ved Adferdssenteret, sier følgende: "Vi ser ingen negative konsekvenser med  enkle belønningssystemer.» Han tror ytre belønning for å få barn til å gjøre eller ikke gjøre ting, kan være svært virkningsfullt og lærerikt.

Veldig ofte kan dagene bli så travle, at vi som voksne kommer på etterskudd. Det er lett

å være utydelig i kommunikasjonen om hva vi forventer av hverandre, og det ender ofte opp som irritasjon, masing og kjefting. Vår erfaring er at dersom vi er tydlige, har vi større sjanse for å finne gode løsninger. Det å bli sett og bekreftet har en god virkning på både små å store i en familie.

Dersom ulike oppgaver blir satt på dagsorden, er det enklere for barna å ta ansvar. Start med få og små enkle ting, som f.eks legge seg til avtalt tid, å henge opp jakka eller rydde opp leker. Det er viktig å sette mål som er innenfor barnas kompetanse.

Her snakker vi om å legge tilrette for gode vaner og bygge mestringsfølelse. Når en ny ferdighet skal læres, kan det være fint å hjelpe barna litt. Det er viktig at du ikke gir for mye hjelp eller overtar aktiviteten, det kan redusere barnets selvbilde og følelse av mestring. Det å ta ansvar er en viktig del av oppdragelsen. Husk at det er mye enklere å lage gode vaner, enn å avlære dårlige!

Oppmuntring og ros i hverdagen er viktig, det er som vitaminer for hele familien.

Vi ønsker dere velkommen til Sjarmtroll.no


9 views0 comments

Frakt og levering:

Kun kr 39 eller kr 79!

Vi pakker og sender samme dag eller neste virkedag.

 

NB! Fyll inn ditt mobilnr. Du vil få sms når pakken er fremme.

Kundeservice:

Vi garanterer:

Tlf: 95 42 52 62

Mail: info@sjarmtroll.no

Man-Fre: 08-16

* Sikker betaling

 

* 14 dagers angrefrist

 

* Rask og trygg levering