Belønning - hjelper det?

Det florerer mange meninger om ordet belønning i sammenheng med barneoppdragelse. Noen mener det skaper bortskjemte barn og at det rett og slett er skadelig. Mens andre foreldre med glede bruker belønnningssystemer for å motivere barna til å gjøre oppgaver og ikke minst lære nye ferdigheter.

Terje Ogden, professor og forkskningsleder ved Adferdssenteret, sier følgende: "Vi ser ingen negative konsekvenser med  enkle belønningssystemer.» Han tror ytre belønning for å få barn til å gjøre eller ikke gjøre ting, kan være svært virkningsfullt og lærerikt.

Veldig ofte kan dagene bli så travle, at vi som voksne kommer på etterskudd. Det er lett å være utydelig i kommunikasjonen om hva vi forventer av hverandre, og det ender ofte opp som irritasjon, masing og kjefting. Vår erfaring er at dersom vi er tydlige, har vi større sjanse for å finne gode løsninger. Det å bli sett og bekreftet har en god virkning på både små å store i en familie.

Dersom ulike oppgaver blir satt på dagsorden, er det enklere for barna å ta ansvar. Start med få og små enkle ting, som f.eks legge seg til avtalt tid, å henge opp jakka eller rydde opp leker. Det er viktig å sette mål som er innenfor barnas kompetanse.

Her snakker vi om å legge tilrette for gode vaner og bygge mestringsfølelse. Når en ny ferdighet skal læres, kan det være fint å hjelpe barna litt. Det er viktig at du ikke gir for mye hjelp eller overtar aktiviteten, det kan redusere barnets selvbilde og følelse av mestring. Det å ta ansvar er en viktig del av oppdragelsen. Husk at det er mye enklere å lage gode vaner, enn å avlære dårlige!

Oppmuntring og ros i hverdagen er viktig, det er som vitaminer for hele familien.

Vi ønsker dere velkommen til Sjarmtroll.no

Stjernedryss

"Vi har gjennom 10 år sett hvordan våre søte små stjerner inspirerer og motiverer barn. Vi tror det handler mest om å bli sett og bekreftet. Stjernedryss er et enkelt og virkningsfullt verktøy, som helt klart skaper en enklere og gladere hverdag!"

Frakt og levering:

Kun kr 39 eller kr 79!

Vi pakker og sender samme dag eller neste virkedag.

 

NB! Fyll inn ditt mobilnr. Du vil få sms når pakken er fremme.

Kundeservice:

Vi garanterer:

Tlf: 95 42 52 62

Mail: info@sjarmtroll.no

Man-Fre: 08-16

* Sikker betaling

 

* 14 dagers angrefrist

 

* Rask og trygg levering