1200_WEB_iStock-601141422web.jpg

Er det virkelig så enkelt?

Hvordan unngå hverdagskaos...?

«Hæ!..skulle ikke du handle? 😮 Hva skal vi ha til middag? 🙄 Er det foreldremøte i kveld? 😯 Skal du ha kveldsvakt denne uken? 😩 Åhh..nei…har vi glemt å kjøpe dopapir???  😥 Phu!!! Helt umulig å huske alt…»

En ting er helt sikkert, kjefting og stress påvirker hele nervesystemet og gir en dårlig start for både små og store. Men heldigvis finnes det gode råd. Ved å organisere dagen og praktiske oppgaver bedre, kan vi få mer tid både til barna og oss selv.

Slik senker du stressnivået i familien:

  1. Lag en huskeliste over ukens gjøremål

  2. Fordel oppgavene mellom dere. La barna hjelpe til.

  3. Lag en middagsplan for hele uken. Det sparer dere for både tid og penger

  4. Tilrettelegg for et godt fellesskap rundt måltidene. Fjern distraksjoner som tv, mobiler etc

  5. Etabler et fast og rolig leggerituale for barna. Det sparer dere både tid og frustrasjon på.

  6. Bli god på å prioritere. Hva er viktig for familien?

annonse_ukeplan_VG.jpg

GLADE HVERDAGER: God oversikt gir mindre stress både for liten og stor. Les mer om ukeplanen.

Rutiner er alfa omega!
Det er ikke bare barna som har godt av gode rutiner. Vi voksne kan spare oss for mye stress, irritasjon og krangling med gode rutiner. Tenk på trygge og faste rammer som små gaver til barn. Gode rutiner skaper forutsigbarhet, som igjen har en avgjørende betydning for barns adferdsmønster og trivsel. Når rutiner skal etableres, er det lurt å forberede barna. «I morgen, når du står opp, gå på toalettet, vask hendene og kle på deg før frokost.»

IMG_4456.JPG_edited.jpg

GODE LEGGERUTINER styrker barn psykisk. Les mer her!

Gode leggerutiner
Det er lurt å gjennomføre et leggerituale med faste, positive, rolige tiltak i samme rekkefølge hver dag den siste timen før leggetid. Gode leggerutiner gjør at barn sovner raskere, og at de får lengre søvntid i ett strekk.

Øvelse gjør mester!
Selv om det tar lengre tid, er det viktig å la de små hjelpe til. Allerede fra toårsalderen kan barna legge sitt eget tøy i skittentøyskurven, og rydde i lekene sine. På denne måten unngår du å bli familiens serviceorgan, og du får mer selvstendige barn.

WEB_IMG_8387.jpg

MOTIVASJONSKALENDER: en god hjelp når rutiner skal etableres.  Les mer om Stjernedryss.

Middagsplan
En sliten og sulten familie uten planlagt middag blir fort til kaos og dårlig stemning. Dette er lett å styre unna med en middagsplan! Om du i tillegg planlegger innkjøpene og handler én gang i uka, er det mindre sjanse for impulskjøp. Da sparer du både tid og penger.

Handleliste
Heng opp en liste på kjøkkenet der familiemedlemmene skriver på det som mangler hver gang dere går tom for noe. På den måten slipper dere å glemme noe på neste handletur.

WEB_IMG_6293.jpg

MINDRE STRESS. Organiserer du dagen bedre, er belønningen mer kvalitetstid og overskudd. Les mer om ukeplanen.

Ansvar
Engasjer hele familien. Lag en god struktur og ansvarsfordeling som alle er enige om og forholder seg til. La barna få oppgaver de kan mestre. Noter ned alle de hverdagslige gjøremålene, alt fra rengjøring til matpakkesmøring. Bli enige om hvem som skal gjøre hva - og hvorfor. Da slipper dere mange kjedelige diskusjoner. Deretter skap variasjon ved å rullere på oppgavene.

stovsuge.jpg

GJØR RUTINER TIL EN LEK:  Ros og oppmuntring gir mestringfølelse Les mer om oppgavekalenderen.

WEB_Oppgavekalender_IMG_5748.jpg

GLADE SMILEFJES gir full oversikt over hvem i familien som skal gjøre hva. Les mer om oppgavekalenderen.

Kveldsrutine
Slipp tidkrevende diskusjoner om morgenen ved å legge frem klærne om kvelden. La barna få mene noe om klesvalget dersom det er viktig for dem. Sjekk at yttertøyet er lett tilgjengelig i gangen. Da unngår dere leteaksjon etter votter og luer når målet er å komme seg fortest mulig ut døra. Lag en rutine at sekken og evt gymtøy alltid pakkes om kvelden.

Rolig morgenstund
Det er fristende å sove litt til, men ti minutter ekstra kan velte hele morgenflyten. Morgenrutinene kan faktisk gå fortere om den får en rolig start. En felles frokost trenger ikke ta så lang tid. Sitt ned sammen, kanskje bare noen få minutter, tenn stearinlys, se på hverandre, og snakk om hva som skal skje i løpet av dagen. Hvem som henter i barnehagen. Hva som er til middag. Avtal hvem som gjør hva. Smil og ønsk hverandre en god dag, og ta et skikkelig farvel før alle går hver til sitt.

Hvordan dagen starter og hvordan dagen ender er ofte påfallende lik.

 

Selv om rutiner er viktig, må vi ikke glemme å se hverandre, og tilpasse oss etter behov. Rutinene skal være en hjelp til å få flyt i hverdagen slik at det blir tid til å slappe av og kose seg sammen!

Frakt og levering:

Kun kr 39 eller kr 79!

Vi pakker og sender samme dag eller neste virkedag.

 

NB! Fyll inn ditt mobilnr. Du vil få sms når pakken er fremme.

Kundeservice:

Vi garanterer:

Tlf: 95 42 52 62

Mail: info@sjarmtroll.no

Man-Fre: 08-16

* Sikker betaling

 

* 14 dagers angrefrist

 

* Rask og trygg levering